Dokumentarsketsj:

RADIOUNGDOM

RADIO-FOLKA KOMMER GÅENDE NEDOVER KARL JOHAN MED HVER SIN GAMLE REISE-RADIO. LANG GÅ-SEKVENS HVOR DE GÅR FORBI KAMERA.

SPEAK: "Selv i et lite samfunn som det norske finnes det subkulturer. Unge mennesker som ikke vil leve A-4-liv."

INTERVJU SYNK: "a) Vi er skeptiske til hvordan ungdommer påvirkes og lar seg påvirke av fjernsyn, film og video.

b) Satelitt-overføringer gjør dem rastløse slik at de får en det-er-ikke-bra-nok-i-Norge-holdning, en å-alt-her-i-norge-er-da-så-fryktelig-gammeldags-holdning."

DE SITTER OG HØRER PÅ EN STØRRE RADIO UTE. EN I GYNGESTOL OG EN I VANLIG PINNESTOL. EN RØKER PIPE, SER UT I LUFTA. DEN ANDRE HAR ET PLEDD OVER SEG. SIGNALET FOR AT KLOKKA BLIR TOLV. INGEN SIER NOE. DET ER LITT PINLIG FOR DEM. IKKE LYD FRA INTERVJU OPPÅ.

SPEAK: "Disse ungdommene leser ikke aviser. De ser ikke på TV. De leser ikke ukebladets motesider. De er radio-ungdom."

INTERVJU SYNK. DE ER OPPSTILT TETT VED SIDEN AV EN STOR RADIO MED RADIOENE SINE:

REPORTER: "Hvorfor har dere valgt radio som deres medium?"

"c) Radio er mye mer enn bare et apparat. Radio er en livsstil, klesmote eller omgangsform om du vil. I vår tid med kjas og mas er det godt å roe seg ned og høre på radio.

a) Radiolytting stimulerer dessuten fantasien fordi man må lage sine egne bilder."

HENGE I NÆRHETEN AV NOEN ANDRE UNGDOMSGJENGER VED T-BANE-NEDGANGEN.

(TO SNAKKER I MUNNEN PÅ HVERANDRE TIL DE BLIR AVBRUTT)

"b) Vi har alltid radioen slått på. Det går mest i P1, av og til langbølge, av og til kortbølge. c) Kåserier, reisebrev, hørespill, middagsstunden. (OM HVERANDRE) lengre intervjuer og samtaler, direktesendinger fra Store Studio, diskusjoner om dagsaktuelle emner, og selvfølgelig nyheter. Radio er som kjent først ute med de viktigste nyhetene, Halvdan Hegtun, Kjell Tue, Hartvig Kiran, Wilfred Breistrand".

TOTAL NRK RADIOHUSET. RADIOUNGDOM STÅR OG HENGER UTENFOR RADIORESEPSJONEN.

OFF: "a) Selv om vi er svært kritiske til idoler og en slags hopps-den-karen-vil-jeg-bli-hans-like-holdning, så har vi flere radio-idoler som vi oppsøker og kontakter."

FÅR ØYE PÅ ?? (HALLOMANN). SPØR HVOR MEGET KLOKKEN ER. ?? SVARER. DE SER PÅ HVERANDRE. A) SIER: "DERE! DET ER ??". DE SNAKKER TIL ?? OG FØLGER ETTER HAM: "Takk for et engasjernede og underholdende programposter. Tusen takk for hyggelige timer med musikk, kåseri, godbiter fra radioarkivet, taler, lange intervjuer, samtaler, språkkurs, langtidsvarsel." HAN BARE GÅR. RADIOUNGDOMMENE GÅR ETTER OG SPØR: "Hva er ditt favorittprogram, hvorfor er det ikke reiseradio i vinterferien, kan dere sende trafikk og musikk i reprise?" SLUTTER MED MASSE SPØRSMÅL.


Tilbake til sketsjesiden
19©95 NRK - HiØ