Tema: Re: Kjør debatt-----
Fra:
Jo Raknes
E-Mail: lill@nrk.no
Dato: Klokken 0:49 den 14/4 1995
Den beste "Pommes frites`en" er definitivt den engelske "Chips`en" som er å få tak i på den lokale "chippie´en" til omkring 5 norske for en megaporsjon. Den serveres pakket i A-2 avispapir (nå for tiden uten trykksverte). Den serveres valgfritt med "salt´n`vinegar" Heinz ketchup og gjerne en "Pickle" til i form av sylteagurk. I kinesiske "Chip shops" kan den nytes med f.eks. "Pickeled egg" med en smak som av noen vil karakteriseres som "svovelpromp". YUM ! Alle Chipsbitene du får er varierende; store saftige eller små sprøe.I f.eks. Nord-England og Australia kan du få den svømmende i såkalt "Gravy" som er god gammeldags brunsaus. Mac Donald´s standariserte eller norske riflede har ingenting å stille opp med. Når kommer det en norsk "Chippie" ? YUM, YUM.